[...] gladiatorów - zapewniały zdrowie, siłę i sprawność fizyczną. Pod koniec XX wieku niemieccy ekolodzy na nowo odkryli cenne właściwości orkiszowego ziarna. Zalety Zawiera dużo błonnika - reguluje trawienie, przyspiesza metabolizm, obniża poziom cholesterolu i cukru we krwi. Dzięki wysokiej zawartości białka, orkisz mo-że regenerować organizm. [...]
[...] nie startuje w zawodach, albo gdzieś nie trenuję, to jestem właśnie tam. Crossfit pochłania moje życie w pełni. Jak długo i jak często trenujecie? Rich Froning: Ło, dosyć dużo. No więc 2 godziny rano, godzina do dwóch popołudniu i potem jeszcze z godzinę późno wieczorem. Łącznie dochodzę do pięciu, sześciu godzin treningu dziennie. I tak [...]
Artykuł niestety nie jest mój, ale bardzo ciekawy i może dużo powiedzieć niedoświadczonym, POLECAM Kiedy zaczynamy ćwiczyć często sądzimy, że rezultaty przyjdą bardzo szybko. Mija miesiąc, potem drugi, i następny, i następny. Sylwetka nie wygląda tak dobrze, jak byśmy sobie tego życzyli. Dlaczego? Sprawdź! Mamy dwa wyjścia. Albo zaniechamy [...]
[...] problemu jest prostsze niż wydaje się być na początku. W pierwszej kolejności musimy zdać sobie sprawę z faktu, że dopóki dostarczamy naszemu organizmowi odpowiednio dużo białka (niezależnie od źródła) i energii dopóty nasze mięśnie będą się efektywnie regenerować po wysiłku a ich przekrój poprzeczny - wzrost oczekiwanej masy mięśniowej - [...]
[...] patrzyłem na obwody i wow, 1cm w bicku przez miesiąc, 4 cm w klatce tylko troche na brzuchu poszło równie tyle samo, ale ćwiczyłem i jadłem jednakże nadal to było zbyt dużo na plus bilansu kalorycznego niż było mi to potrzebne. Po 6 miesiącach też własnego eksperymentowania miałem 5+ w bicku, i aż 15cm w klatce piersiowej. Waga 83kg, BF [...]
[...] że są lepsze od wszystkich legalnie dopuszczalnych suplementów. Gdyby tak nie było, czy tak wielu ludzi używało by sterydów? Z pewnością nie. bajki o tym, że wystarczy jeść dużo białka, mało tłuszczu, dużo ćwiczyć i dużo odpoczywać, by osiągnąć poziom Ronnie Colemana czy Flexa Wheelera, mogą opowiadać producenci odżywek białkowych lub innych [...]
[...] prosię. 4 Za szybki rozrost masy mięśniowej Realistyczny przyrost masy podczas fazy przyrostu to 1/4 - 1/2 kg na tydzień. Jeśli osiągasz większy przyrost to znaczy, że za dużo jesz, a uzyskana masa to w większości tłuszcz. 5 Wliczanie białka pochodzenia roślinnego Częstym błędem jest wliczanie białka zawartego w pokarmach roślinnych, takich [...]
[...] że są lepsze od wszystkich legalnie dopuszczalnych suplementów. Gdyby tak nie było, czy tak wielu ludzi używało by sterydów? Z pewnością nie. bajki o tym, że wystarczy jeść dużo białka, mało tłuszczu, dużo ćwiczyć i dużo odpoczywać, by osiągnąć poziom Ronnie Colemana czy Flexa Wheelera, mogą opowiadać producenci odżywek białkowych lub innych [...]
[...] z paczki(kukurydza, fasolka, marchewka, papryka, brokuły) , tuńczyk z puszki(w wodzie). Lubię smażoną rybę(dorsz lub pstrąg) ale za często jej nie jem. Z jednej strony dużo białka ale z drugiej to smażenie na oleju. Wątróbke drobiową też mogę wsuwać masowo. Ale też to smażenie na oleju. Może zainwestować w elektrycznego grila??? Jak z [...]
[...] tu śladowa. Zjadając je razem z nasionkiem i jego łuską zaopatrujemy się w substancje wspomagające trawienie i elementy bioaktywne. Świeże kiełki zawierają wystarczająco dużo witamin i minerałów, aby zlikwidować wszelkie ich niedobory w organizmie. Cenne właściwości kiełek odkryli przed kilkoma tysiącami lat chińscy żeglarze, którzy podczas [...]
[...] problemu jest prostsze niż wydaje się być na początku. W pierwszej kolejności musimy zdać sobie sprawę z faktu, że dopóki dostarczamy naszemu organizmowi odpowiednio dużo białka (niezależnie od źródła) i energii dopóty nasze mięśnie będą się efektywnie regenerować po wysiłku a ich przekrój poprzeczny - wzrost oczekiwanej masy mięśniowej - [...]
[...] funkcja oraz trawienie – funkcje wątroby, trzustki i pęcherzyka żółciowego - Cholesterol – przyjaciel czy wróg? - Witaminy i minerały – dlaczego ich potrzebujesz, jak dużo – korelacja z RDA, EAR i zapotrzebowaniem sportowców a EFSA UpperLevel - Woda – dlaczego jej potrzebujesz, ile jej potrzebujesz, charakterystyka wody - Alkohol – ile, [...]
[...] zarówno cienkie jak i grube, są któtkie, przy czym jelito grube jest proste i gładkie. Zwierzęta roślinożerne natomiast obydwa jelita mają długie. Ponieważ mięso zawiera dużo białka i niewielką ilość błonnika, jego strawienie nie trwa długo, toteż jelita zwierząt mięsożernych są krótsze niż jelita zwierząt roślinożernych. Jelita człowieka, [...]
[...] oznacza? A no tyle, że nadmierne spożycie tego produktu nie tylko nie dostarcza nam odpowiedniej ilości Ca, ale też wypłukuje ten pierwiastek z organizmu. De facto, jedząc dużo twarogu osłabiamy swoje mięśnie i kości, zamiast je wzmacniać. Alternatywę może stanowić mleko, lub w przypadku nietolerancji laktozy,kefir czy jogurt.Zarówno kefir jak [...]
[...] albo energie , albo potrzebna do budowy mięśni białko, a przede wszystkim dobrze smakują . I oto chodzi!!!!! 1. ŁOSOŚ Poza tym że jest dobrym źródłem białka, zawiera dużo znakomicie wpływających na serce kwasów tłuszczowych omega-3.Kwasy te zmniejszają poziom LDL, czyli złego cholesterolu, wspomagają system obronny organizmu. pomagają [...]
[...] śą fizjologiczne podstawy tej głupoty? Nauka zajmująca się odżywianiem ma swoje korzenie w epoce kamiennej, kiedy to samozwańczy experci stwierdzili, że nie ważne co i jak dużo jesz wpływa na to, że tyjesz. Myślę, że Mazel po prostu przepisała jedno z praw termodynamiki. DIETA WEGETARIAŃSKA Sądzisz, że wegetarianie nie jedzą mięsa? Zalezy, kogo [...]
[...] śą fizjologiczne podstawy tej głupoty? Nauka zajmująca się odżywianiem ma swoje korzenie w epoce kamiennej, kiedy to samozwańczy experci stwierdzili, że nie ważne co i jak dużo jesz wpływa na to, że tyjesz. Myślę, że Mazel po prostu przepisała jedno z praw termodynamiki. DIETA WEGETARIAŃSKA Sądzisz, że wegetarianie nie jedzą mięsa? Zalezy, kogo [...]
[...] sylwetki) ektomorficy powinni spożywać dużą ilość białka, nawet do 3 gram/kg masy ciała, nigdy jednak nie mniej niż 2g/kg. Ze względu jednak na fakt iż ektomorfik jedząc tak dużo białka oraz węglowodanów stymuluje zakwaszenie organizmu (mogące powodować odwapnianie kości i utratę masy mięśniowej), powinno to być równoważone spożyciem odpowiedniej [...]
[...] śą fizjologiczne podstawy tej głupoty? Nauka zajmująca się odżywianiem ma swoje korzenie w epoce kamiennej, kiedy to samozwańczy experci stwierdzili, że nie ważne co i jak dużo jesz wpływa na to, że tyjesz. Myślę, że Mazel po prostu przepisała jedno z praw termodynamiki. DIETA WEGETARIAŃSKA Sądzisz, że wegetarianie nie jedzą mięsa? Zalezy, kogo [...]
[...] kieruje sie swoim wyglądem w lustrze.Gdy widzę,że zaczyna mi sie odkładać tłuszcz tam,gdzie sobie tego nie życze,np.w biodrach czy w pasie,wiem, że codziennie jem za dużo. Aby temu zapobiec,robie dwie rzeczy: a)albo zmniejszam ilość jedzenia(np.zmniejszam ilość ww i sam je odpowiednio koryguje), b)albo robię więcej ćwiczeń krążeniowych,by [...]